Je fiets pimpen

We kunnen het ons niet allemaal veroorloven om elke zomer een gloednieuwe fiets te kopen, en de meesten van ons zijn waarschijnlijk niet zo bekwaam als de man die deze geweldige feestfiets heeft gemaakt (hij komt uit Portland – schokkend!). Maar dat betekent niet dat je de hele zomer op een kreupele fiets moet rondrijden. Hier zijn tien eenvoudige, meestal goedkope manieren om wat frisse stijl, comfort en vooral plezier aan je rit toe te voegen.

 1. Vers stuurlint
  Het is duidelijk dat je fiets er cool uit moet zien. Het vervangen van het stuurlint of de handgrepen is waarschijnlijk de goedkoopste en gemakkelijkste manier om dit voor elkaar te krijgen. Je kunt stuurlint vinden in vrijwel elke kleur die je maar kunt bedenken, waarschijnlijk voor minder dan $ 15. Hier is een goede video-tutorial over het vervangen van het stuurlint op je fiets.
 2. Nieuwe pedalen
  Ga voor de zomer met wat plastic bmx-pedalen. Ze zijn goedkoop ($ 10 tot $ 30), komen in leuke kleuren en ze zijn groot, dus ze werken goed met slippers – perfect om van en naar het strand te fietsen.
 3. Opgewaardeerd zadel
  Ik kan nog wel even doorgaan over de verschillende soorten fietszadels, maar het komt erop neer: koop een Brooks. Ze zijn duur (ongeveer $ 100), maar de investering zeker waard. Het is als het verschil tussen zitten op La-Z Boy en een stapel stenen.
 4. Luidsprekers
  Enkele van de mooiste momenten van mijn leven zijn fietsen rond 3 uur ’s nachts, meezingen met vreselijke Fall Out Boy-liedjes met mijn vrienden. Als je de grootsheid van fietsen tijdens het jammen wilt ervaren, kun je luidsprekers voor je fiets kopen voor minder dan $ 30. Of volg deze tutorial en maak je eigen stereo op een melkkratfiets op zonne-energie.
 5. Multifunctionele bidonhouder
  Fietsen in de zomer betekent dat je een flessenhouder nodig hebt die alles aankan, van een mooie waterfles tot een bierblikje tot een koffiekopje en alles daartussenin. Deze Bontrager-kooi heeft flexibele armen en past in meer verschillende vormen dan je traditionele metalen kooi. Of er is ook deze, die alleen een fles vasthoudt.
 6. Enige bescherming tegen de zon
  Vermijd lelijke boerenbruin door een van deze belachelijke Uber Hood-fietsparaplu’s te kopen ($ 59). Of je kunt er waarschijnlijk zelf een maken met een oude paraplu en wat ducttape.
 7. Rekken en manden
  In de zomer kan het erg warm en zweterig worden als je met een rugzak rondrijdt. Daarom zou je een fietsenrek en/of fietsmand moeten kopen om je spullen in te vervoeren. Je kunt een fatsoenlijk rek kopen voor minder dan $ 25, of er zelf een maken met dingen in je huis. Hier is ook een goede video-tutorial voor een doe-het-zelfmand.
 8. Een fietscamera
  Neem het van mij aan en probeer niet naar Instagram te gaan tijdens het fietsen. Koop in plaats daarvan een fietscamera ($ 75 tot $ 100) of camerabevestiging (minder dan $ 10) om die momenten vast te leggen die je niet wilt vergeten. Of hier is een manier om zelf een mooie fietscamera te maken.
 9. Een unieke helm
  Ik herinner me nog dat mijn vader me probeerde te overtuigen dat het dragen van een helm ‘cool’ was door er een voor me te kopen die was ontworpen om eruit te zien als een baseballpet (sorry paps, ik zag er dwars doorheen!). Maar er zijn tegenwoordig echt leuke opties. Neem bijvoorbeeld deze DIY R2D2-helm.
 10. Een betrouwbaar slot
  Als je al die tijd/geld gaat besteden aan het geweldig maken van je fiets, moet je ervoor zorgen dat iemand anders er niet mee wegrijdt als je even niet kijkt. Schaf een beugelslot aan (OnGuard- of Kryptonite-merken zijn beide geweldige keuzes) en gun jezelf wat gemoedsrust.

https://fiets.webesto.nl/

https://keuken.startee.nl/

https://sierhekwerk.vindjeviahier.nl/